Zázvor
Mladý zázvor
Zázvor může na první pohled působit jako dobře známé koření, troufneme si ale tvrdit, že v této podobě a kvalitě ho ochutnáte poprvé. Čerstvě sklizený zázvor je totiž tak jemný, že Vás ušetři tradičního boje se lžičkou, nožem či škrabkou - využít ho totiž na vaření můžete celý a bez loupání.

Mletý mladý zázvor je tak jemný, že se v čerstvé podobě ani nemusí loupat! Opojná vůně, jemná štiplavost a...

Tradiční herbal tea z mladého zázvoru. Bylinný čaj z okvětních lístků mladého zázvoru. Posiluje imunitu...

Úžasná směs Chai Mix provoněná khmerským kořením. Přirozeně nasládlá díky skořici, dá neskutečnou pecku Vašemu...
Použití mladého zázvoru
Využití mladého zázvoru se nabízí celá řada - skvěle dochutí polévky (zejména zeleninové krémy), hodí se do asijské kuchyně k rybám a krevetám a chybu neuděláte ani když ho zkombinujete s vepřovým či drůbežím masem. Samostatnou kapitolou je pak jeho role ve sladké kuchyni, kde najde své uplatnění v ovocných dezertech i buchtách. Pro své léčivé účinky je oblíben i jako součást čajových směsí, po milovníky chladnějších drinků pak doporučujeme vyzkoušet domácí zázvorovou limonádu.