Dárková sada Kampotský pepř černý zauzený, bílý zauzený a zauzené chilli 3x50g
Kód: SADA18-KKBPKKWPKSWLSouvisející produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí!...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších...
Hledáte ten nejlepší mlýnek v poměru cena/výkon? Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem vám bude...
Detailní popis produktu
Dárkové sady koření v designové krabičce
Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kampotský pepř černý (zauzený)
Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.
Jak se vyrábí pravý Kampotský černý pepř?
Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
Jak se vyrábí zauzený pepř?
Zauzený Kampotský pepř je speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek a rýžové slámy. Pepř tak získá vynikající kouřové aroma které ale nepřebije jeho charakteristiky.
Použití černého Kampotského pepře:
Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kampotský pepř bílý (zauzený)
Region Kampot v Kambodži je jedno z mála míst, kde můžete získat pravý bílý pepř, tak jak by měl správně být. Napodobeniny bílého pepře totiž nepocházejí z plně zralých zrnek tak jako ten náš, ale jsou vyráběny z nezralého zeleného pepře a tím ztrácejí na kvalitě, mají nepříjemný "ocas", který od bílého pepře odradil již mnoho kuchařů. Pravý bílý pepř, to je jiná písnička - největší množství ruční práce ze všech druhů pepře a použití výhradně zralých červených zrníček pepře je zde zúročeno a dává vzniknout skutečně unikátnímu produktu světové kvality!
Jak poznat pravý bílý pepř?
Pokud si jej jednou koupíte a vyzkoušíte, jistě už nešlápnete vedle - již na pohled jsou kuličky větší, stejnoměrné, povětšinou pruhované a chuť je bez jakékoliv závady, hladká a sametová.
Jak se vyrábí pravý Kampotský bílý pepř?
Kampotský bílý pepř je výhradně vyráběn z plně zralého červeného zrnka, ručně sbíraného a tříděného tak jako u červeného pepře. Toto je podmínka pro označení Kampot pepper (PGI) - již tato značka tedy garantuje vysokou kvalitu danou certifikací a kontrolami. Zrníčka červeného pepře jsou přes noc namočena do pitné vody, tím se nasákne zralá měkká slupka kolem semínka pepře a následující den lze zrníčka pepře oloupat od slupky. Semínko pepře beze slupky, to je vlastně podstata pravého bílého pepře. Zrníčka bílého pepře jsou pak několikrát myta a sušena na slunci.
Jak se vyrábí zauzený pepř?
Zauzený pepř je speciální postup vyvinutý v La Plantation, kde je klasický prémiový výběr pepře zauzen za nízké teploty na kouři z kokosových slupek a rýžové slámy. Pepř tak získá vynikající kouřové aroma které ale nepřebije jeho charakteristiky.
Použití bílého Kampotského pepře:
Pravý bílý Kampotský pepř je unikátní krémovou barvou a sametově jemnou chutí a aroma s tóny mentolu. V ústech se Vám rozvine intenzivní kořeněná chuť čerstvých bylin, eukalyptu, citrusu a rozmarýnu. Lze jej použít na ryby, světlé omáčky a vývary, na zeleninu nebo třeba k sýrům, kde zvýrazní jejich chuť ale nepřebije ji svojí vlastní.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou Fair Trade kvalitu toho nejlepšího Kampotského bílého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!
Tradiční chilli v organické kvalitě z Kambodži
Khmerské chilli zauzené studeným kouřem ze slupek kokosu a rýžové slámy ve výjimečné kvalitě. Organické pěstování je samozřejmostí, khmerské chilli navíc není tak pálivé jako indické nebo thajské - můžete jej tak bez obav běžně používat v kuchyni.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
La Plantation - cesta k nejkvalitnějšímu pepři a koření
Shodou náhod jsme v roce 2019 narazili na fantastický křupavý fermentovaný pepř z La Plantation, který nás nenechal spát. Tím vše začalo a dnes víme, že tento výjimečný produkt je jen špička ledovce - La Plantation jen nejen producentem nejširší nabídky legendárního Kampotského pepře (celkem 15 druhů), ale i několika desítek dalších koření, bylinných čajů, grilovacích směsí, autentických omáček či sušeného ovoce s Kampotským pepřem. Projekt je rodinnou farmou s obdivuhodnou podporou místní komunity v zaměstnanosti či podpoře místní školy, stejně tak s pokorou pečují o odkaz khmerských předků v podobě architektury a šetrně přistupují i k životnímu prostředí.
Unikátní projekt pečující o odkaz khmerské kultury
La Plantation byla založená v roce 2003 v kambodžské provincii Kampot, která se specializuje na produkci Kampotského pepře a kvalitního koření. La Plantation je rodinná farma zaměřená na nejvyšší možnou dosažitelnou kvalitu a unikátní produkty, vyráběné z plodů rostlin, které pěstuje na svých vlastních plantážích, vykupuje však také koření od 70ti malých farmářů v okolí. Má mimo jiné certifikaci Fair Trade, BIO a Organic, což zaručuje dodržování etických standardů, férového odměňování i udržitelné zemědělství. V mnoha ohledech farma požadavky těchto certifikací dalece překračuje.
La Plantation se mimo jiné řídí tradičními zemědělskými postupy, které jsou předávány z generace na generaci.
Odpovědnost k lidem, kteří tak skvělé produkty připravují
Kromě výroby kvalitních výrobků se La Plantation také aktivně zapojuje do podpory místní komunity, udržování kulturního dědictví a podpory vzdělávání.
Podporuje vzdělávání dětí v rámci místní lokality, kde působí a dává práci několika stovkám místních obyvatel, jejichž děti se potkávají v oblastní základní škole. . Tímto způsobem pomáhá vytvářet pozitivní dopad na místní komunitu. Nejen díky tomu je považována za jednu z nejlepších společností v oboru.
Garantovaná kvalita
La Plantation je členem KPPA - asociace pěstitelů Kampotského pepře, což garantuje dodržování tradičních postupů pěstování a ruční výroby Kampotského pepře, běžných u malých farmářů i na farmě La Plantation, což je rovněž rodinná farma, jen o něco větší.
Takto přísné technologické postupy jsou ale nastavené i na veškerá další koření - výjimečnou kvalitu tak naleznete i u kurkumy, zázvoru, galangalu, skořice, omáček či několika desítek dalších unikátních koření a výrobků, které pod značkou La Plantation dovážíme. Zaměření na kvalitu je skutečně neobvykle vysoké a stejně takové jsou i zážitky z vaření s našimi produkty!
Pojďte si s námi prohlédnout La Plantation
La Plantation můžete kdykoliv navštívit a absolvovat komentovanou prohlídku famry s degustací, popř. i cooking class s místní šéfkuchařkou. Ne každý má však tu možnost - abyste si mohli toto úžasné místo představit lépe z tepla Vašeho domova, můžete tak učinit skrze tuto krátkou video prohlídku. Na YouTube pak naleznete také mnoho videí turistů z prohlídky farmy z jejich pohledu.
Proč je koření od La Plantation tak skvělé?
- Díky neobvyklému zaměření na kvalitu
- Vítěz několika významných soutěží včetně Great Taste
- Ručně sbírané, rychle zpracované, organic
- Fair Trade - na hodnotách si zakládáme
- Kvalitu oceňují i Michelinští šéfkuchaři
O značce La Plantation
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection. Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a nebo pepřová omáčka, naposledy Green Pepper rub. Přinášíme zcela nové výrobky jako sušené ovoce (mango a ananas) s Kampotským pepřem či již zmíněné revoluční grilovací koření téměř bez soli s maximem chuti špičkových koření z Kampotu, oceněné Great Taste 2023. Bránou do světa khmerské kuchyně jsou pak i khmerská kari, vše v organické kvalitě!