Fermentovaným Kampotským pepřem to začíná
Bez fermentovaného pepře z La Plantation se neodchází!
!!!STOP!!! tohle myslím vážně! Tenhle pepř mě po ochutnání zarazil do země jak pověstného pilota Járy Cimrmana! Převrátí Vaše uvažování o pepři naruby a navždy se stane součástí Vašeho vaření!
Díky neskutečně návykové křupavé kuličce tohoto pepře celý příběh kampot.cz v roce 2019 začal. La Plantation je totiž inovátorem Kampotského pepře a proces fermentace trvající několik týdnů dotáhli do dokonalosti.
Upřímně, myslel jsem si, že se jednoduše smíchají pepř se solí a to je celé... omyl! Proces fermentace tak aby pepř vydržel i bez ledničky v této kondici dva roky není vůbec snadný a několik tun pepře bylo obětováno vývoji, než dosáhli této kvality!
Nedávat do mlýnku, používat celý a nebo nasekaný nožem, popř. zjemnit v hmoždíři. Budete pepřit jako by nebylo žádné zítra!
Dlouhý fermentovaný pepř je dokonce tak jedinečný, že s tím vaří i Radek Kašpárek ve Fieldu, Pavel Brichzin v Čestru, David Kalina U Tellerů i Jiří Hrachový ve Výčepu!
Takže otočka a kategorie fermentovaný pepř jako první!
Svatá trojice Kampotského pepře
Teď beze srandy, tuhle trojkombinaci základních Kampotských pepřů najdete i jinde, hned Vám ale vysvětlím proč vybrat zrovna tento. Pokud jste už přečetli jak začal můj příběh s La Plantation a nebo jak pomáháme místním v Kampotu, nejspíš najdete dost důvodů už tam, ale pro ty kteří potřebují tvrdá fakta za své vydělané peníze, je to naprosto v pořádku - vím co prodávám :-)
La Plantation jako jediný producent nabízí kombinaci mnoha faktorů které jsou natolik unikátní, že prostě nemůže být jinak, než že je i v rámci Kampotského pepře rozeznáte. Pečlivost a zkušenosti mnoha generací farmářů s pěstováním jsou na začátku, proces pokračuje tradičním ručním zpracováním (až dosud je to velmi podobné), následuje však také ruční balení na farmě v certifikované potravinářské výrobě a každý druhý měsíc transport do Evropy a někdy i letadlem - čerstvější už to nebude!
Kdo byl na farmě osobně se už ani neptá :-)
Kromě známé trojice máme i zauzený a nebo dlouhý červený, vše organic a něco i certifikované BIO - prozkoumejte celou kategorii Kampotského pepře!
Chuť Kambodže, doslova!
Nechcete skončit jen u Kampotského pepře? Já také ne! Pro nás, milovníky takto kvalitních koření vybočujících i z představy běžných BIO koření máme více jak 15 dalších koření ve stejné kvalitě!
Ať vyberete směsi s Kampotským pepřem, jedinečné Khmerské kari, otestujete legendární kurkumu s 14% kurkuminu (taky pecka) a nebo kafrovou limetku či chilli, nikde nešlápnete vedle.
Všechna koření procházejí stejně pečlivým a až obsesivně náročným procesem ruční výroby jako Kampotský pepř.
Proto také stejně jako náš Kampotský pepř tak skvěle chutnají!
Poznámka pod čarou: projekt kampot.cz není projekt založený na Kampotském pepři, ale na chutích Kambodže daleko přesahujících Kampotský pepř. Zde začnete ještě více objevovat její kouzlo.
BBQ grilovací koření oceněné Great Taste
V tomhle mám tak trochu prsty, ale jen trochu... Guy a Nathalie jsem oslovil s tím, že jako nadšenec do grilování postrádám koření které je v úrovni kvality Kampotského pepře a vhodné na grilování. To co vymysleli mi opět vyrazilo dech!
LP grilovací koření s Kampotským pepřem obsahuje minimum soli (cca 3-5%), Kampotský pepř a další ingredience v podobné úrovni kvality - výsledek je ten, že dávkujete tak 1/4 než co obvykle, 50g Vám tak vydrží jako 200g butylka co jste byli zvyklí a chuť je totálně u stropu!
Čtveřice obsahuje Green Pepper rub (pepřový), Mekong rub (asijský), Camp Fire (zauzený) a Cacao (překvapivě s kakaem).
Nově mohu nabídnout i degustační sadu, kde jsou všechny čtyři!
Jsou tak boží, že je začnete používat i do zakysané smetany jako dip, ochutíte si s nimi i máslo a nebo tvaroh!
Omáčky - koncentrovaná chuť Kambodže
Opět naprosto jiný produkt, než by člověk v této kategorii čekal, jen tentokrát v tekutém skupenství, 100ml balení je tak našlapané špičkovými čerstvými ingrediencemi, že omáčky dávkujete po kapkách jak tabasco.
K výrobě jsou použity čerstvé ingredience na farmě, žádné chemické konzervanty, barviva nebo dochucovadla, pouze špičkové koření z La Plantation - omáčky jak řemen!
Moje oblíbená je s černým pepřem na maso, ananas k hovězímu Lok Lak a smoked chilli prakticky na cokoliv.
Nepálivé i pálivé, ovocné nebo pepřové, dokonce skořice s tamarindem, najdete v samostatné kategorii tekutých dobrot!
Sušené ovoce které dozrálo na stromě
Pokud jste někdy navštívili Kambodžu, Thajsko nebo Vietnam, víte o čem mluvím - ovoce je tam dozrálé a opět chutná zkrátka úplně jinak.
Ananas a nebo mango rostou i na farmě La Plantation mezi pepřovými plantážemi a tak připravit sušené ovoce které se doslazuje zcela minimálně a nebo když to jde tak vůbec, je zkrátka delikatesa sama o sobě.
Aby to nebylo celé (a jak je u nás dobrým zvykem), jsou tyto šťavnaté a neobvykle chutné kousky sladkého ovoce obaleny červeným Kampotským pepřem.
Nebudete moct přestat!