Kampotský bird pepper
Bird pepper je opravdová vzácnost. Těchto kuliček pepře se za rok posbírá jen pár kilo. A sbírají se doslova po kuličkách jeden pepř za druhým. Exkluzivita ptačího pepře tkví v unikátním způsobu zpracování, inu průchodem trávícím ústrojím ptáka Pycnonotus goiavier. Práce žen na farmě v Kampotu při ručním plevání sbírat nalezené kuličky bird pepper. Pepř se pak vyčistí a suší na slunci.
Nejprodávanější
Použití bird pepper z Kampotu
Specifický „proces výroby“ ptačího pepře je charkteristický tím, že plodožravý pták si vybere ty největší a nejzralejší plody pepřovníku. Onou přírodní fermentací dostane pepř výraznější aroma, než je tomu u bílého pepře, kterému se na pohled podobá. Rozvinuté jsou tóny květin a citrusů. Má tak skvělé předpoklady stát se Vaší tajnou zbraní při přípravě nezapomenutelně chutných ryb, bílého masa a vajec na jakýkoli způsob.