Umami koření s Kampotským pepřem 50g
Kód: MISO-KBPSouvisející produkty
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí!...
Podmanivá chuť s unikátními tóny eukalyptu a máty, které byste u černého pepře asi nečekali. Charakteristická...
Green pepper rub je prvním grilovacím kořením s Kampotským pepřem na trhu, sestavený z nejkvalitnějších...
Hledáte ten nejlepší mlýnek v poměru cena/výkon? Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem vám bude...
Detailní popis produktu
Umami chuť koji, misa a legendárního Kampotského pepře
Revoluční produkt, pro který dosud nebyl název - zcela nová kategorie koření, jehož základ sahá až do dalekého Japonska a jeho tradiční přípravy koji a misa.
Tradičním způsobem, ve dřevěných miskách, pouze ve vhodnou roční dobu, pomalu a s láskou, z BIO surovin, začíná příprava tohoto koření procesem přírodní fermentace BIO rýže.
Následuje několik dalších kroků, které jsou zcela novým směrem a dílem Václava Smolíka z oceterie.cz
Výsledek? Koření z bio a organic surovin bez glutamátu, které zvedne chuť každého jídla o několik úrovní výše!
Skvělé na dochucení na zeleninu, vejce, do omáček, polévek, těstovin či salátů.
Co je to UMAMI chuť?
Umami je pátá chuť, která nemá nic společného se sladkou, slanou, kyselou či hořkou chutí. Dá se charakterizovat lahodností či delikátností, která si rozumí se vším ostatním. Spojena s chutí chleba, sýrů, piva, masa, droždí, rajčat či hub.
Co je základem našich UMAMI chutí?
Naše UMAMI chuť má základ v přírodně fermentované miso pastě z hrachu a rýže, kterou nazýváme PEASO. Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obylovin a luštěnin. Ve světě fermentace je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k tradiční výrobě tvrdých sýrů. Na uvařenou obilovinu je zaseta kultura KOJI, která se dva dny kultivuje při regulované vlhkosti a teplotě. Uvařená a namletá luštěnina je pak smíchána s KOJI a obilovinou, zasolena a fermentována několik měsíců v dřevěných kádích. Výsledný produkt je usušen, namlet na jemno a smíchán s legendárním Kampotským pepřem, jehož chuť výsledný produkt vyšle ještě o další úroveň výše.
Nová úroveň chuti díky přírodnímu procesu fermentace - miso a umami
Příroda je naprosto dokonalá a dokáže neuvěřitelné věci. Jediné co od nás potřebuje jsou vhodné podmínky, péče, láska a čas. Pak se začnou dít naprosto nové divy v chutích, které jste nikdy před tím neochutnali,
Umami koření je naprosto unikátní produkt, který je přesně díky těmto procesům novým dochucovadlem z BIO surovin a organického Kampotského pepře, které s sebou budete v kapse vozit i na dovolenou.
Kampotský pepř té nejvyšší kvality
Není miso jako miso a není pepř jako pepř, ani ten Kampotský!
Ten náš pochází z farmy La Plantation, rodinného projektu, který vyniká nejen svojí produkcí těch nejlepších pepřů v nejširší paletě druhů, ale také vykupuje tuto fantastickou surovinu od několika desítek malých farmářů. Již 10 let zde hledí na kvalitu produktu s až obsesivní pečlivostí a výsledkem je něco skutečně mimořádného. Stejně neuvěřitelné jsou i desítky dalších koření ze stejné farmy, které naleznete rovněž pod značkou La Plantation.
Vše od zasazení sazeničky po první sklizeň po třech letech pěstování, až po třídění a balení probíhá ručně, přímo na farmě v Kampotu. Zde uzavřené balení Kampotského pepře otevřete až u Vás v kuchyni - doslova z farmy na Váš stůl.
Tento jedinečný pepř doplňuje UMAMI chuť koření a dohromady vytváří na trhu zcela jedinečný produkt s neuvěřitelnou koncentrací nové lahodné chuti. To vše v organické a BIO kvalitě!
Proč je Kampotský pepř unikátní?
Půdní podmínky, tradiční organická kvalita bez použití hnojiv a pesticidů, ruční sběr, třídění, sušení na slunci a balení přímo na farmě. To jsou jen některé z klíčových parametrů, proč je Kampotský pepř tak jiný v chuti a vůni, kterou tak převyšuje běžný pepř.
Poznáte to nejsnáze na dětech - pokud uvařím jejich milované Carbonara s Kampotským pepřem, neskutečně jim chutnají ještě před tím, než pepř začne pálit - vyniká totiž unikátní chutí a vůní, ne pálivostí.
U fermentovaného Kampotského pepře se pak přistihnete, jak budete chroupat kuličky i samotné :-)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.